Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
ked. jan 26th, 2021
Your ads here .. click here!

Már 18-an meghaltak a belga idősotthonban, ahol a Mikulás fertőzhette meg a lakókat

A brusseltimes.com szerint 121 lakó és 36 dolgozó kapta el a koronavírust Belgiumban abban az Antwerpen közelében idősotthonban, ahol azt követően kezdték el tesztelni a bentlakókat és a dolgozókat, hogy a Mikulás-ünnepségükön a Mikulást alakító férfi a fertőzés tüneteit kezdte produkálni, majd Covid-tesztje is pozitív lett – írja a Telex.

Az idézett cikk szerint mostanra 18 ember életét követelte a vírus, és csak az elmúlt három napban öten haltak meg az idősotthon megfertőződött lakói közül.

Amikor az idősek otthonában járt, a Mikulás még tünetmentes volt, és eleinte maszkot is viselt. A maszk azonban később egy közös fotózás erejéig róla is, az intézmény lakóinak többségéről is lekerült, ráadásul a szakáll miatt amúgy sem zárhatott jól.

Bár mindenkinek a Mikulás-ünnepség után lett pozitív a tesztje, hivatalosan egyelőre nem bizonyították, hogy a férfi okozta a fertőzéseket. A belga lap alapján a Telex azt írja, hogy „a fertőzések pontos forrásának meghatározása érdekében továbbra is laboratóriumi kutatásokat végeznek.”

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS