Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
szo. jan 23rd, 2021
Your ads here .. click here!

Paksi Atomerőműben is érezték a földrengést

Kedden kora délután kisebb földrengést lehetett érezni Magyarországon, amit a dél körüli horvátországi rengés okozott. Olvasóink jelezték az ország déli, nyugati megyéiből, hogy ott is rengett a föld. Balatonszemesről, Szombathelyről, Kaposvárról, Pécsről, Bajáról, Székesfehérvárról, Dunaújvárosból, Zalaszentlászlóról és Keszthelyről is kaptunk ilyen üzenetet. Az enyhe rengés 15-20 másodpercig tartott.

Kapcsolódó

Magyarországon is érezhető volt a horvátországi földrengés

A Zágráb közeli epicentrumú 6,4-es földrengést lehetett érezni. Budapesten mozogtak a csillárok, kilengett a karácsonyfa. Az ország déli, nyugati megyéiben is rengett a föld.

A Paksi Atomerőmű közleményt adott ki a rengéssel kapcsolatban.

2020. december 29-én 12:21-kor földrengést észleltek Paks körzetében. Bár az atomerőműben is érezhető volt a rengés, az üzemeltetés zavartalanul folytatódik. Jelenleg minden berendezésünk rendben üzemel, ugyanakkor kollégáink az összes biztonsági rendszert ellenőrzik

– írták. Kiemelték, hogy a Paksi Atomerőműben a korábbi években biztonságnövelő intézkedéseket hajtottak végre, amelynek keretében a földrengésállóságot is jelentősen megerősítették. „Kijelenthető, hogy a Paksi Atomerőmű a térségünkben előforduló földrengéseknél jelentősen erősebbeket is képes biztonsággal elviselni.”

Horvátországban 6,4-es magnitúdójú földrengést mértek 12 óra után. Horvát lapok szerint a magyar határtól körülbelül 100 kilométerre fekvő Petrinjában – az epicentrumhoz legközelebbi településen – házak is összeomlottak. A közeli Zágrábban szintén okozott károkat a földrengés: az áram és a telefonszolgáltatás is elment több helyen. Petrinjában egy halottról is tudnak már: egy gyerek vesztette életét. A településre katonákat rendeltek ki, hogy segítsenek a romeltakarításban és az emberek keresésében.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS