Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
sze. jan 27th, 2021
Your ads here .. click here!

87 éves korában, Los Angelesben elhunyt William Link író és producer. Leghíresebb munkája a Richard Levinsonnal közösen kitalált Columbo sorozat, amelyből 1971-től 1978-ig, majd hosszabb kihagyásokkal egészen 2003-ig készültek új epizódok.

Link és Levinson 14 éves koruktól kezdve dolgoztak együtt, leghíresebb munkáikat mind együtt írták. A Columbóval a krimi műfajának ritka változatát tették népszerűvé, amelyben nem az a kérdés, ki követte el a történet középpontjában álló gyilkosságot, hanem az, hogyan leplezi le őt a nyomozó. A sorozat első epizódját Steven Spielberg rendezte, aki a Deadline-on olvasható közleményében emlékezett meg Linkről. Azt írta, ő és Levinson komoly szerepet játszottak abban, hogy fiatal rendezőként élesben, a Universal stúdió berkein belül tanulhatta ki a filmkészítést. Link pedig rendkívül türelmes tanítóként viselkedett vele ebben az időszakban.

Link másik leghíresebb sorozata a Murder, She Wrote, egy Miss Marple-stílusú krimi Angela Lansbury főszereplésével. Az a széria 12 évadon át futott.

William Link halálhírét a felesége erősítette meg a Deadline-nak.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS