Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
csü. jan 21st, 2021
Your ads here .. click here!

Áder János részvéttáviratot küldött a horvát elnöknek

Részvéttáviratot küldött a magyar köztársasági elnök a horvát államfőnek a horvátországi földrengés miatt. Áder János a Zoran Milanovicnak kedden elküldött táviratában azt írta, megrendüléssel értesült a Petrinja (Petrinya) környékét ért komoly természeti katasztrófáról, amely sajnálatos módon emberéletet is követelt, valamint számos sérültet és jelentős károkat hagyott maga után.

Magyarország polgárai és a magam nevében ezúton fejezem ki együttérzésemet mindazokkal, akiket a súlyos földrengés érintett,

tette hozzá az államfő. Áder János tudatta: őszintén reméli, hogy mielőbb megkezdődhetnek a helyreállítási munkálatok, és az érintett területek lakóinak élete rövidesen visszatérhet a megszokott kerékvágásba.

Készen állunk arra, hogy bekapcsolódjunk mind a mentésbe, mind pedig a helyreállításba. Kérem, jelezze, hogy ezek során Magyarország milyen segítséget tud nyújtani.

Kedden kora délután 6,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot, a földrengés epicentruma Zágrábtól 46 kilométerre, a közép-horvátországi Petrinja közelében volt, ahol több épület is összedőlt. Hétfőn kora reggel egy 5,2-es erősségű földrengés rázta meg ugyanezt a területet, amelyet másfél órán belül egy 4,7-es és egy 4,1-es erősségű földmozgás követett. Szerdán három újabb utórengés volt.

A keddi természeti katasztrófának hét halálos áldozata van, köztük egy gyermek, és huszonhat sérültet vittek kórházba, amelyből ugyanakkor evakuálni kell a betegeket, mert nem biztonságos.

Kapcsolódó

Szerda reggel három utórengés is volt Horvátországban

A 168 Óra olvasói szerint Baranyában is érezni lehetett.

Vélemény, hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS