Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
sze. márc 3rd, 2021
Your ads here .. click here!

Korábban egyszer már elcsúsztatták, most végleg lefújták az idei riói karnevál

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt – jelentette be csütörtökön Eduardo Paes. A város polgármesterét idézi az MTI:

Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a karnevált.

Eredetileg február 13-16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották.

A karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények és a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen

– írta Paes a Twitteren.

A polgármester azonban hozzátette, hogy ha a tömeges védőoltások működnek, “2022-ben ünnepelni fogjuk az életet és kultúránkat azzal az intenzitással, ahogy megérdemeljük”.

A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambodromban.

Kiemelt kép: Az Academicos do Salgueiro szambaiskola felvonulása a riói karneválon a Rio de Janeiró-i szambastadionban 2017. február 26-án. (MTI/EPA/Antonio Lacerda)

The post Korábban egyszer már elcsúsztatták, most végleg lefújták az idei riói karnevál first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS