Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Az olasz kórházak megkezdik az orosz vakcina kísérleti alkalmazását

Róma és Milánó fertőző betegségekre szakosodott kórháza is elindítja a Szputnyik V orosz vakcina kísérleti alkalmazását – jelentette az Ansa olasz hírügynökség.

A hatmilliós Lazio tartomány egészségügyi hatóságai megerősítették, hogy húsvét utána Spallanzani-kórházban a Szputnyik V-t fogják használni  kísérleti jelleggel. A legnagyobb olasz járványkórház már korábban hírül adta, hogy együttműködést kezdett az orosz vakcinát fejlesztő moszkvai Gamaleja kutatóintézettel. Most a kórházat működtető regionális egészségügyi rendszer is támogatásáról biztosította a projektet.

Ezzel egy időben a milánói Sacco-kórház is száz dózist kap az orosz vakcinából hasonló kísérleti felhasználásra. A kórház infektológus professzora Massimo Galli, úgy nyilatkozott, hogy első kezdeti lépésről van szó.

A római és milánói kórházban a Szputnyik V hatékonyságát tanulmányozzák a különböző brazíliai, dél-afrikai és nagy britanniai vírus mutációval szemben. Kísérletezik a vegyes vakcinázást is, melyben az első dózist az AstraZeneca, a másodikat a Szputnyik V védőoltásból adják be.

A dél-olaszországi Campania tartomány előszerződést írt alá az orosz vakcina megvásárlására – jelentette be Paolo Russo a régió kormányzójának sajtófelelőse. Hangoztatta, hogy a megállapodás szerint a szállítmány azonnal elindul a tartományba, ahogy az Európai Gyógyszerhatóság (EMA) engedélyezi a Szputnyik V használatát.

The post Az olasz kórházak megkezdik az orosz vakcina kísérleti alkalmazását first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS