Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
hét. ápr 19th, 2021
Your ads here .. click here!

A norvég egészségügyi hatóságok pénteken közölték, hogy három héttel meghosszabbították az AstraZeneca koronavírus elleni védőoltása használatának felfüggesztését, hogy jobban kivizsgálják a trombózisos eseteket.

Norvégia a pénteki bejelentést mindössze egy nappal azután tette, hogy Dánia csütörtökön ugyanezt közölte.

Nehéz, de helyes döntés a felfüggesztés meghosszabbítása. Úgy gondoljuk, hogy szükség van további vizsgálatokra, hogy a lehető legjobb tanácsokkal szolgálhassunk a norvég lakosságnak

– mondta Geir Bukholm, a norvég Nemzeti Közegészségügyi Intézet (FHI) igazgatója. Bukholm szerint bár az AstraZeneca „jó vakcina a veszélyeztetett csoportok számára a Covid-19-el szembeni védelemhez”, fontos tisztázni a tromboembóliás tünetek kialakulásának kockázatát.

Norvégiában eddig hat tromboembóliás esetet jegyeztek fel, közülük négyen meghaltak, többen 50 év alattiak voltak. Egyelőre azonban nincs arra bizonyíték, hogy a tromboembóliás tüneteket a vakcina váltja ki. Az oslói egyetemi kórház orvosainak egy csoportja a múlt héten arról számolt be: a vakcina által kiváltott immunválasz okozta a trombózist a kórházba szállított három egészségügyi dolgozónál.

Az európai országok többsége újrakezdte az AstraZeneca használatát az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) múlt heti bejelentése után, amely szerint az AstraZeneca vakcinája biztonságos és hatásos, előnyei pedig felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait. Az EMA azonban nem zárta ki véglegesen az oltóanyag és a vérrögképződéses rendellenességek közötti ritka összefüggést, és további vizsgálatot javasolt.

(MTI)

The post Norvégia még három hétig nem olt az AstraZeneca vakcinájával first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS