Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Először Orbán Viktor miniszterelnök beszélt az állami rádióban arról, hogy ha az átoltottság eléri a 2,5 milliót, el lehet kezdeni a nyitást. Ezzel számol azóta Gulyás Gergely miniszter is. Valójában azonban 3,5 millió oltott ember kellene a biztonságos nyitáshoz. Ezt mondta a 168.hu-nak Duda Ernő virológus.

A professzor szerint 2,5 millió beoltottal csak a halálozási arányt lehet jelentősen csökkenteni, az új megbetegedéseket nem. A fertőzöttek számát akkor lehetne felére szorítani, ha egymillióval több beoltott embernél nyitnának ki az iskolák.

Ha 3,5 millió oltottnál ígéri ugyanazt a kormány, akkor azt lehetne mondani, hogy a felére csökken a megfertőzhető embereknek a száma. Nem nullára, felére!

Tavaly a vírus alapváltozata 2-3 embert tudott megfertőzni, a brit variáns körülbelül kétszer annyit – emlékeztetett. Duda Ernő. Az idősek beoltásával a halálozások száma leszorítható, de gond, hogy az új variánsok gyorsabban szaporodnak.

Az új mutáció az 55 év alattiakra, most veszélyesebb, mint az első hullámban fertőző koronavírus. Az időseket az átoltottság miatt nem fenyegeti olyan mértékben a halálos vagy a súlyos lefolyás kimenetele, de a fiatalokat igen, mivel egyelőre nem várható az ő beoltásuk.

Kapcsolódó
Miért pont 2,5 millió oltottnál nyitna Orbán?

Járványügyi szakemberek szerint nincs rá megalapozott magyarázat, miért lehetne elkezdeni az újranyitást akkor, ha 2,5 millió ember már be van oltva.

The post Duda Ernő: 2,5 millió beoltott ember kevés a biztonságos nyitáshoz first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS