Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
szo. ápr 17th, 2021
Your ads here .. click here!

Lekeverték Mihályt a Kossuth Rádióban, miután a sajtószabadságról érdeklődött

Azzal a szöveggel fojtották bele a szót egy betelefonálóba a Kossuth Rádió egyik korábbi adásában, hogy ha nem lenne sajtószabadság Magyarországon, akkor most nem is lehetne vonalban, írja a Telex.

Kossuth Rádió Jó napot Magyarország! – Mit szól hozzá? című műsora sokféle témával foglalkozik, de alapvetően a betelefonálóra épül.

2020. december 16-án például erre a kérdésre várták a választ:

Mit szól hozzá, hogy a magyar miniszterelnök a lengyelekkel összefogva sikeresen megküzdött a jogainkért, és hazánk számára is elfogadható megegyezés született az uniós csúcson, miközben a magyar ellenzék képviselői ismét hazánk megbüntetéséért harcoltak Brüsszelben?

A hallgatók többsége helyenként Dobrev Klárát és Soros Györgyöt is említve ünnepelte a magyar kormány győzelmét, de a egyik betelefonáló más állásponton volt.

Mihály azzal telefonált, neki déjá vu érzése van, mert nagyon hasonlít ahhoz, ami most zajlik, mint amikor az 1970-es évek diktatórikus Magyarországán sokat hallgatta az Amerika Hangja rádiót.

Úgy emlékezett erre,

akkor az Amerika Hangja rádió azt mondta, hogy rendkívül fontos a jogállamiság megléte, aminek eleme, hogy független legyen a bíróság, legyen független a törvényhozói szerv és a végrehajtó szerv. És a negyedik pedig, hogy legyen független a sajtó. Legyen szabad a sajtó. Most önök úgy tették fel a kérdést, hogy az ellenzék képes volt Magyarország ellen dolgozni Brüsszelben. Már a megközelítés is borzalom. Tizenhét évesen az Amerika Hangját kellett hallgatnom, és most ismét olyan világban élünk, hogyha szabad sajtót akarok hallgatni, akkor vagy az interneten tájékozódom, vagy pedig valamelyik nyugati sajtóterméket olvasom. Borzalom, tessék elhinni nekem.

A Telex cikke szerint a műsorvezető többször is megpróbált közbeszólni, sikertelenül. Aztán Gábornak nevezte a betelefonáló Mihályt és elmondta neki, ha nem lenne szabad ez a sajtó, mármint a Kossuth Rádió, akkor nem mondhatná el ott a véleményét.

Mihálynak ez már nem tetszett és úgy szólt vissza,

de uram, amikor így teszik fel a kérdést az én adómból fizetett rádióban…

Mihályt ezt követően lehalkították, majd a műsorvezető közölte, nagyon szívesen beszél vele olyan időkről, amikor bizonyos emberek a lábukat nem tehették be bizonyos médiumokhoz, mert egyszerűen listán szerepeltek a nevek, és nem nagyon fogadták volna őket szeretettel.

Itt visszakapta a szót a betelefonáló. Megkérdezték tőle, hogy egyébként az ellenzék tevékenységével egyetért-e.

Azt felelte,

az ellenzék lehetne százszor vérmesebb, és már régen utcára kellene vinnie az embereket.

Mihályt ezen a ponton végleg lenémították. Jöttek a hírek, utána a beszélgetést már nem folytatták.

A műsort itt lehet visszahallgatni 18 perc 54 másodperctől.

The post Lekeverték Mihályt a Kossuth Rádióban, miután a sajtószabadságról érdeklődött first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS