Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Egy szóval nem lehet leírni, hogy Orbán Viktor bejelentése miatt csalódott vagy elégedett, erről beszélt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnök az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Parragh László közölte, a gazdasági javaslataik szinte kivétel nélkül átmentek, aminek örül, de hogy nem lehet húsvétkor nyitni, annak természetesen nem.

Főleg a kisebb vállalatok és a szolgáltatók csalódottak, ahol már elfogytak a tartalékok

– mondta.

Azzal folytatta, sajnos valószínűleg reális, hogy a vendéglátóhelyek 30-40 százaléka nem nyit ki, de a vidéki szezon nem marad el szerinte. A nagyvállalatok és az exportcégek esetében azonban pozitívak a várakozások, amin néha ők is meglepődnek.

Megfigyelhető, hogy a tavalyi esztendőben nagy megtakarítási láz söpört végig az országban, megnőtt a banki betétállomány, és megnőtt az elhalasztott kereslet

– értékelte a helyzetet.

Hozzátette, most, hogy az emberek látják, mikor lesz vége a válságnak, költekeznek, és Parragh szerint ezzel magyarázható, hogy például a magyarok autókat vásárolnak. De felmerül a kérdés, hogy ennek mennyi köze van a hitelmoratóriumhoz.

Nagyjából százhúszezer család élt a hitelmoratóriummal, ami hat-hétszázezer embert jelent, ezzel kapcsolatban a MKIK javaslatot is fog tenni, hogy meghosszabbítják vagy átdolgozzák a moratórium feltételeit a nyitás után.

Parragnak az a véleménye, hogy ne zárják le a Balatont azért, mert az ország egy része még nincs beoltva. Számolni kell azzal, hogy a szomszédos országokban nem feltétlenül egyszerre áll majd helyre a járávnyhezet, ezért Horvátországba például nem engedné ki azt a magyart, aki nincs beoltva.

Sok vállalkozó javasolta, hogy kötelező legyen az oltás, de ennek még nincs itt az ideje. Van olyan cég, aki elrendelné az oltást a dolgozóinak, de a munkatörvénykönyve ezt nem biztos, hogy lehetővé teszi

– fogalmazott.

The post Parragh László: Sok vállalkozó javasolta, hogy kötelező legyen az oltás, de ennek még nincs itt az ideje first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS