Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Háy János a rendszerváltásról: „Nem ment ez olyan jól, mint amilyen jóra számított az ember”

Nem ment ez olyan jól, mint amilyen jóra számított az ember. Nekem egyértelmű a hozzáállásom a ’90 előtti társadalmi berendezkedéshez, én azt mélységesen elutasítottam, mint ahogyan minden diktatúrát elutasítok

– mondta a rendszerváltásról Háy János Veiszer Alinda legutóbbi, a Patreonon, támogatás ellenében nézhető beszélgetős műsorában. Az író hozzátette, a minél nagyobb szabadság, és minél kevesebb centralizáció híve, ám a világ ezzel épp szembe megy megy, és ennek a járványhelyzet csak ártott.

A koronavírus csak fokozta a szabadság megvonását. És most nem a karanténra gondolok, ami egy szükséghelyzet. Hanem arra, hogy egy csomó olyan digitális mechanizmus alakul ki, és fejlődik a csillagos égig, ami a vérképeden keresztül talán még a gyomrod összetételét is tudja ellenőrizni. Azt gondolom, hogy egy rohadtul átvilágított világ lesz körülöttünk a koronavírus után

– fogalmazott. De beszélt az értelmiség felelősségéről, az öregedésről,  arról is, hogy a mai napig beszél évekkel ezelőtt elhunyt feleségével álmában, és néha, titokban ébren is. Az íróval tavaly nyáron mi is beszélgettünk, az interjú itt olvasható.

Kapcsolódó
Háy János: Nemcsak ponyvaregényekkel lehet elárulni ügyeket, de ponyva gondolatokkal is

A köldöknéző búsongásnak nincs haszna, de Trianont is képviselnünk kell az emlékezet parlamentjében – véli Háy János, akinek új könyve igazi műhelynapló, annak ellenére, hogy utál naplót írni. Interjú.

The post Háy János a rendszerváltásról: „Nem ment ez olyan jól, mint amilyen jóra számított az ember” first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS