Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
hét. ápr 19th, 2021
Your ads here .. click here!

UFC: a kameruni óriás szó szerint agyonverte amerikai ellenfelét

A Las Vegas-i UFC 260 főmeccsén szombat este a kameruni Francis Ngannou és a horvát, de már amerikai színekben versenyző Stipe Miocic csapott össze a nehézsúlyú világbajnoki övért.

A kameruni igazi óriás 193 centi és 119 kilogrammon tartják nyilvánamerunban született. Iszonyatos izomzatát az élet edzette, mivel családja inséges körülmények között élt , a kis Francis már tizenkét évesen kőbányában dolgozott. Apja utcai harcosként próbált hozzátenni valamit a családi kasszához, ő ismertette meg gyermekét a boksz alapjaival. Ngannou először a profi bokszkarriert választotta, a sportkarrier érdekében Párizsba emigrált, ahol eleinte az utcán élt. 29 évesen, 2013-ban került kapcsolatba Lopez Owonyebevel, az MMA Factory edzőjével, neki köszönhetően váltott ketrecharcra.

Kapcsolódó
Brutális, 20 másodperces KO-val tért vissza a ketrecharc

Meglepetés a főmeccsen, visszavonuló címvédő, üres lelátók – ilyen volt a UFC249 Floridában.

Azóta szinte töretlen a karrierje, bár 2018-ban egyszer már kikapott Miocictól, akkor rossz taktikát választott. A földharcban az amerikai tudása dominált és végül a küzdelem is az ő pontozásos győzelmét hozta. Eztán egy újabb vereség állította meg a pályfutását, de azóta két korábbi világbajnokot, Cain Velasquezt és Junior dos Santost is KO-val, illetve TKO-val verte le, így kerülhetet sor a Miocic elleni visszavágó címmeccsre.

A kameruni ezúttal elővette a bokszmúltat. Már az első menetben is dominált, majd a másodikban előbb egy bal egyenessel állcsúcson csapta Stipe Miociccsot, majd addig püfölte, amíg a horvát származású amerikai címvédő elleni meccset be nem szüntette a ringbíró. A kameruni MMA-s pályafutása során először lett az UFC nehézsúlyú világbajnoka.

A Las Vegas-i UFC 260 főmeccsén a 34 éves Francis Ngannou már az első menetben is fölényben volt, a 2. menetben pedig előbb egy elemi erejű balegyenessel küldte padlóra a címvédő Stipe Miocicot, aki ebből a hatalmas ütésből még fel tudott állni, de benn maradt a pofon, másodpercekkel később egy újabb balostól hanyatt esett, és azzal vége is lett a meccsnek, a mérkőzésvezető leállította a küzdelmet.

The post UFC: a kameruni óriás szó szerint agyonverte amerikai ellenfelét first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS