Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Korábban beszámoltunk róla, hogy Spanyolország a világon az elsők között tesztelni kezdi a négynapos munkahetet, miután a kormány elfogadta a baloldali Más Pais javaslatát a kísérletre.

Az már korábban is biztosnak látszott, hogy egy pár éves, úgynevezett pilot időszakban fogják tesztelni az új rendet, de a részletek eddig nem voltak ismertek. Most viszont a Metro arról ír, hogy a hároméves projektre 50 milliót eurót szán a spanyol kormány, amit az Európai Unió által biztosított helyreállítási alapból fognak fedezni.

A tervek szerint a pénzt arra fordítják, hogy támogassanak és kárpótoljanak közel kétszáz kis- és középvállalkozást, amiért cserébe azok szervezetben és munkaerőben adoptálódnak a 32 órás munkahéthez. A projekt első évében az állam a munkáltatók összes költségét fedezi az alapból, majd a második évben a támogatás mértékét 50 százalékra, a harmadikban pedig 25 százaléka csökkentik.

Nem arról van szó, hogy a spanyolok az EU pénzét használják arra, hogy kevesebbet dolgozzanak, hanem arról, miként javíthatjuk a cégeink termelékenységét és versenyképességét

– nyilatkozta a négynapos munkahétről Hector Tejero, a madridi közgyűlés egyik delegáltja.

A projekt megosztja a spanyol társadalmat, és mindkét fél releváns indokokkal képes alátámasztani az igazát. A kritikusok azzal érvelnek, hogy nem egy világjárvány közepén kellene belefogni egy olyan kíséletbe, ami az egész országot felforgatja, míg a változás támogatói inkább a jövőbe tekintenek.

Utóbbi csoport szerint a pandémia után a váltás komoly pozitív hatást gyakorolna a gazdaságra, mivel a háromnapos hétvégére való átállás miatt várhatóan nőni fog a fogyasztás, különösen a szórakoztatóiparban és az idegenforgalom területén, abban a két szektorban, amelyek a spanyol gazdaság gerincét képezik.

The post Uniós pénzből állnak át a spanyolok a négynapos munkahétre first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS