Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Három nap szabadságot kapott Hosszú Katinka legyőzéséért

Kilencéves úszópályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta a szombaton zárult országos bajnokságon a 15 éves Veres Laura, aki a 200 gyors döntőjében Hosszú Katinkát is megelőzve lett első.

Kapcsolódó
Milák újabb országos csúcsa, Hosszú a régi önmagát érezte

Két elég komoly meglepetés is volt az országos bajnokságon szombaton. Sós Csaba két számban kitolta a csapathirdetést.

Bombameglepetésről csak azért nem lehet beszélni, mert a háromszoros olimpiai bajnokot az úszók februári felkészülési versenyén egyszer már legyőzte. Akkor és most is egyéni csúcsot kellett javítania, amelynek köszönhetően beúszott a májusi budapesti Európa-bajnokságra készülő válogatottba, de felkerült a neve az olimpiai indulásra esélyesek listájára is.

„Nehéz eldönteni, hogy az országos bajnokság után minek örüljek a legjobban-, de ha rangsort kellene készítenem, az első helyre a pénteki 1:59.14 perces egyéni csúcsom kerülne, amihez a 200 gyors szombati döntőjében is közel kerültem” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Veres Laura.

Az eredményeim most jobban boldogítanak, mint példaképem, Hosszú Katinka legyőzése, de azért azt sem fogom elfelejteni, hogy a felnőtt bajnokságon először sikerült az első helyen végeznem.

Versenyzőtársaival együtt Laura is csodálattal figyelte a bajnokságon hat aranyérmet begyűjtő Milák Kristóf diadalmenetét, aki a 200 pillangón elképesztő úszással minden idők második legjobb eredményét érte el.

„Milák fantasztikus úszó, elképesztő képességekkel, hihetetlen munkabírással. Próbálok valamit ellesni a titkából, eltanulni tőle, hogy mikor milyen iramot választ és hogyan osztja be az erejét. Egyelőre ég és föld a különbség közöttünk, de mivel én még csak 15 éves vagyok, hiszek a fejlődésemben és abban is, hogy az a kemény munka, ami most egyéni csúccsal és országos bajnoki aranyéremmel ajándékozott meg, a jövőben is jól fog fizetni.

Az edzőmtől három nap szabadságot kaptam, aztán folytatódik a nagy menetelésem, amiből a lehető legtöbbet szeretném kihozni.

– mondta befejezésül Veres Laura, aki elárulta, hogy a 200 gyors megnyerése után a legyőzöttek közül az első között az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn gratulált neki, Hosszú Katinka viszont nem fejezte ki az elismerését.

The post Három nap szabadságot kapott Hosszú Katinka legyőzéséért first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS