Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
sze. ápr 14th, 2021
Your ads here .. click here!

Aleksandar Vucic (kiemelt képünkön) hétfőn immár sokadszor jelentette be, hogy jövő héten felveszi a koronavírus elleni oltást – írja a Szabad Magyar Szó.

A portál felidézi, az államfő ezt már rengetegszer ígérte augusztus 22-e óta, amikor először beszélt erről. Akkor azt mondta, ő lesz első, csak arra vár, hogy a szakemberek engedélyezzék a vakcinát.

Most azt mondta, tisztában van a példamutatás fontosságával, ezért egy kisebb faluban szeretné magát beoltatni. Azt állította, azon a héten, amikor ő beoltatja magam,

félmillió polgár fogja felvenni a vakcinát. Folyamatosan azt mondják, hogy erős az oltásellenes kampány, de nem az, csak személyesen kell elmenni a falusi emberekhez, mert ők kevésbé ügyelnek magukra, mint a városiak.

Vucic elnök arról nem beszélt, eddig ezt miért nem tette, de azt mondta, nem érdekli, hogy a járványügyi szigorítások sokaknak nem tetszenek, mert a népszerűségnél fontosabb az emberek élete.

A kormányfő közben arról beszélt, hogy Szerbia szolidaritásból és nem politikai célból oltja a környező országokban élőket. Ana Brnbic szerint április elején 25 ezer dózisnak (AstraZeneca) járna le a szavatossága.

Nem akarták megsemmisíteni, felajánlották inkább a környező országok polgárainak, akiket a második oltásra is visszahívnak. 

A hivatalos adatok szerint Szerbiában az elmúlt három napban mintegy 22 ezer külföldit oltottak be az AstraZeneca vakcinájával, közülük 1300-an Újvidéken kapták meg az oltást. A Szabad Magyar Szó azt írta, legtöbben  Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Észak-Macedóniából és Albániából érkeztek. A hétvégén hatalmas sorok alakultak ki a határállomásokon, mert rengetegen szerették volna felvenni a védőoltást.

The post Szerbiában már a külföldieket is oltják, az elnököt még mindig nem first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS