Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Rusvai Miklós: Aki átesett a fertőzésen, annak egy vakcina is elég

Rusvai Miklós víruskutató interjút adott a Kossuth Rádió délelőtti műsorának. Ebben az alábbi fontosabb kijelentéseket tette:

  • akik megfertőződtek, a betegség után három hónappal kaphatják meg az oltást. Virológiai szempontból már egy hónap után is be lehetne adni a vakcinát,  de érdemes figyelembe venni, hogy a fertőzésen átesett beteg szervezete már termel ellenanyagot. Hozzátette: aki már túl van a fertőzésen, annál már kialakul védettség a vírussal szemben, így elég egy vakcina is a teljes védettséghez.
  • az A, vagy AB vércsoportúak, nagyobb eséllyel kerülnek lélegeztetőgépre. A víruskutató szerint az ő szervezetükben több olyan fehérjestruktúra van, amelyhez a vírus kötődni tud, így nagyobb eséllyel károsítja a sejteket.
  • nem ajánlja a kínai oltóanyagot azoknak, akik jódallergiával küzdenek, ahogyan az autoimmun betegségben szenvedőknek sem, mert az súlyosbíthatja a betegséget.
  • nem érdemes tesztre menni, ha megkaptuk az oltást, és a környezetünkben találkoztunk olyannal, aki megfertőződött, mert a szervezet az oltás hatására termel ellenanyagot.

(Via Index)

The post Rusvai Miklós: Aki átesett a fertőzésen, annak egy vakcina is elég first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS