Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Karácsony: Nem engedjük kiköltöztetni a Szabolcs utcai hajléktalankórházat

A főváros nem engedi kiköltöztetni a Szabolcs utcai épületből a hajléktalankórházat, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas ingatlant az intézménynek – közölte Budapest főpolgármestere hétfő este a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely azt írta: a kórház munkatársaival közösen úgy döntöttek, hogy nem hagyják szétverni a kiváló szakmai műhelyt.

Nem hagyjuk magukra a betegeinket, akiknek a sorsa megpecsételődne a kórház megszűnésével

– fogalmazott.

Hozzátette: nem adják fel a Szabolcs utcai épületet, amíg a kormány nem biztosít más alkalmas helyet a munka folytatásához.

Kiemelte, a hajléktalankórházban folyó kiváló szakmai munka nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a budapesti hajléktalanellátás nemzetközi mércével mérve is kiválóan helytállt a koronavírus-járványban.

Az intézmény sok terhet vesz le a többi fővárosi kórház válláról azzal, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek ápolását vállalja

– olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Kapcsolódó
Az OGYÉI költözhet a hajléktalankórház helyére, Habony köre járhat jól

Megszereztünk egy Mager Andrea miniszter által írt levelet, amelyben azt állította egy „központi költségvetési szerv” költözhet a Szabolcs utcába. Az egyik kormánylapban már a gyógyszerügynökség költözését valószínűsítik, és az Emmi is ebbe az irányba mutatott. Ezzel felszabadulhat egy Habony Árpád köreihez tartozó értékes ingatlan: az OGYÉI-nek eddig helyt adó Zrínyi utcai épület.

The post Karácsony: Nem engedjük kiköltöztetni a Szabolcs utcai hajléktalankórházat first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS