Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
hét. ápr 19th, 2021
Your ads here .. click here!

A soha nem használt titulus vagy második keresztnév miatt is el lehet bukni az otthonfelújítási támogatást

Január óta sokan a beígért, és jogszabályba is foglalt állami támogatás fényében fogtak bele a lakásfelújításba, a programban a gyereket nevelő családok kaphatnak legfeljebb 3 millió forintos vissza nem térítendő támogatást.

Viszont könnyen lehet, hogy a számlákon fognak többen elcsúszni. A kormány oldalán a tudnivalók között a számlákról csak annyi áll, hogy azokat gyűjteni kell. Így tett az RTL Klub egyik nézője is – de rosszul csinálta, derül ki a csatorna híradójából. Nem a teljes, hivatalos nevére kérte a számlákat, mert az egyik keresztnevét soha nem is használja, de a személyi igazolványán az rajta van.

Miután felhívta az államkincstárat, ott elmondták neki, hogy így valószínűleg nem fogják elfogadni a számlákat, újakat kell szereznie a beadás előtt.

Ő még szerencsésnek érezheti magát, mert még nem adta be a számlákat (ugyan négy vállalkozóval kell most újraíratni a szerződést és új számlákat kérni), de aki már beadta az igénylést, az bizony pórul járhat. Az államkincstár ugyan lehet, hogy hiánypótlásra felszólítja a rossz számlát beküldőt, de a folyamatot onnan újrakezdeni nagy csúszást okozhat. A kérelmeknél az államkincstár ha hibát talál, akkor egyszer lehet hiánypótlást benyújtani. Erre 30 nap áll rendelkezésre.

A hivatal az RTL Híradónak azt írta, hogy a jogszabály szerint is az igazolványban szereplő névre kell szóljon a számla, úgy fogalmaztak, hogy joggal várható el, hogy a számlán levő név és az igazolványon levő név teljesen megegyezzen.

De ígérték most, hogy igyekeznek rugalmasak lenni az egyedi ügyekben, és amennyiben az azonosítás egyértelmű, nem kérik a név előtti titulust vagy a második keresztnevet.

The post A soha nem használt titulus vagy második keresztnév miatt is el lehet bukni az otthonfelújítási támogatást first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS