Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Tömeghalál lett Tanzánia volt elnökének temetéséből

Csaknem ötven embert tapostak halálra Tanzánia volt elnökének, John Magufulinak a gyászszertartásán, amelyet egy stadionban tartottak – idézte az MTI a Citizen című helyi újságot.

A szertartás már több mint egy hete, március 21-én volt. A tumultust a túlzott rajongás okozta: több tízezren mentek el az Uhuru (Szabadság) Stadionhoz leróni kegyeletüket és utolsó pillantást vetni a volt elnökre.

Egy idő után többen türelmetlenkedni kezdtek, és olyan helyeken nyomultak be a stadionba, ahol tilos lett volna – mondta a lapnak Lazaro Mambosasa, Dar es Salaam különleges rendőri egységének parancsnoka.

Közvetlenül a szerencsétlenség után még csak öt halottról számolt be a rendőrség. A legfrissebb hivatalos adatok szerint legalább 45-en vesztették életüket a tülekedésben, további 37 embert pedig sérüléseik miatt kórházakba kellett szállítani.

Magufuli 61 évet élt, március 17-én halt meg Dar es Salaamban, a hivatalos közlés szerint szívprobléma miatt, amelyet azonban nem kizárt, hogy koronavírus-fertőzés okozott. Március első felében ugyanis elterjedt a hír, hogy a sokáig vírustagadó és a járvány ellen pusztán országos imádkozásra szólító államfő súlyos beteg lett koronavírus-fertőzés miatt. A szóbeszédre az adott alapot, hogy Magufuli akkor már közel két hete nem jelent meg a nyilvánosságban, holott korábban az állami tévében hetente többször is szerepelt.

The post Tömeghalál lett Tanzánia volt elnökének temetéséből first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS