Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
sze. ápr 14th, 2021
Your ads here .. click here!

Az állam a Mediaworks vezérigazgatóját akarja beültetni a Richterbe

A Magyar Állam, mint kisebbségi részvényes képviseletében eljáró MNV Zrt. azt javasolja, hogy Szabó László volt külügyminiszter-helyettest és amerikai nagykövetet, a Mediaworks elnök-vezérigazgatóját válasszák meg a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósági tagjává – tudta meg a Válaszonline.

A járványhelyzet miatt nem a részvényesek képviselői voksolnak majd, hanem a közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatóság. Ez pedig a portál szerint azért fontos, mert az államnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül csak 5,25 százaléknyi tulajdonrésze van a társaságban, tehát egy normál közgyűlésen nem lenne magától értetődő, hogy Szabót megszavazzák. A mostani helyzetben viszont az igazgatóság aligha fog nyíltan dacolni az állammal.

Szabó Lászlónak van egészségipari múltja: 2010-ig az Eli Lilly and Company nevű amerikai gyógyszeripari társaságnál dolgozott, majd az izraeli Teva Pharmaceutical Industries magyarországi cégét irányította. Ezt követően lett Szijjártó Péter helyettese, majd amerikai nagykövet. Szabó egy éve hagyta hátra a washingtoni missziót és kötött ki a kormánypárti sajtótermékek nagy részét kiadó Mediaworksnél.

The post Az állam a Mediaworks vezérigazgatóját akarja beültetni a Richterbe first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS