Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Vízágyukkal oszlatott fel a rendőrség egy bulit Brüsszelben

Brüsszelben vízágyukkal oszlatott fel a rohamrendőrség csütörtökön egy több ezer résztvevős szabadtéri partit, amit a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett rendelkezések ellenére tartottak meg – írja az MTI.

A beszámolók szerint a hatóságok a vízágyúk mellett könnygázt, lovasrendőröket és drónokat is bevetettek, miután a belga főváros melletti erdőben bulizók a felszólítások ellenére sem voltak hajlandók elhagyni a helyszínt, többen üvegekkel dobálták a kiérkező rendőröket.

A rendezvényen legalább kétezren vettek részt, egyes jelentések szerint akár ötezren is lehettek.

A sajtó szerint az illegális összejövetelt a Facebookon hirdette meg egy szervező április elseje, a bolondok napja alkalmából, de sokan azért vettek részt rajta, hogy tiltakozzanak a szigorú járványügyi korlátozások ellen. Az eseményen többnyire fiatalok voltak.

A koronavírus-járvány miatt hozott belga intézkedések között a tanítási intézmények, a nem alapvető árucikkeket árusító üzletek és vendéglátóhelyek bezárása, a nem feltétlenül szükséges külföldi utazások korlátozása, valamint éjszakai kijárási tilalom is szerepel. A belga közegészségügyi intézet szerdán publikált statisztikái szerint az új fertőzések száma 14, a kórházi felvételeké pedig 22 százalékkal nőtt az elmúlt egy hétben.

forrás: MTI

The post Vízágyukkal oszlatott fel a rendőrség egy bulit Brüsszelben first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS