Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
hét. ápr 19th, 2021
Your ads here .. click here!

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) törölte a műugrók utolsó, április 18. és 23. közé tervezett, tokiói olimpiai kvalifikációs versenyét. A törlésről az idén nyárra halasztott játékok szervezői számoltak be, akiket a FINA levélben értesített a határozatról, írta az MTI.

Kapcsolódó
Cseh Lászlónak fáj, hogy megváltoztatták a válogatási elvet

Az elhalasztott olimpia, édesapja halála és egy vakbélműtét után nehéz alkalmazkodni.

Az indoklás szerint a döntés hátterében az áll, hogy a FINA nem jutott egyetértésre a szervezőkkel a járványhelyzet miatt szükséges óvintézkedések mértékéről, valamint azok költségeiről. A versenyre 600 sportoló és hivatalos személy érkezett volna több mint 40 országból.

A szervezőbizottságnak nagyon fontosak a tesztversenyek, de az egészség és a biztonság mindenekelőtt

– fogalmazott Hasimoto Szeiko, a testület elnöke.

Azt egyelőre nem tudni, a viadalt pótolják-e, de a versenynaptár így is sűrű a májusi, budapesti Európa-bajnokság miatt. A közlemény arra sem tér ki, hogy ha nem rendezik meg a versenyt, miként dől el a maradék tokiói helyek kérdése.

A magyarok közül Bóta Botond próbált volna meg kvótát szerezni a viadalon.

A Kyodo japán hírügynökség egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt is közölte, a FINA a május 1. és 4. közötti, ugyancsak tokiói és szintén kvalifikációs szinkronúszó-viadalt sem rendezi meg, továbbá elmarad a Fukuokába május 29-30-ra tervezett nyílt vízi úszó kvótaszerző verseny is.

Előbbire magyar részről Gács Boglárka és Farkas Linda, valamint Hungler Szabina és Apáthy Anna készült a szövetség korábbi tájékoztatása szerint, utóbbin a nőknél terveztek két magyart indítani, akik közül egy szerezhetett volna kvótát.

The post Lesz olimpia, mégis lemondják a kvótaszerző versenyeket Japánban first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS