Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
sze. ápr 14th, 2021
Your ads here .. click here!

Rendeletmódosítással tudták kinevezni a Magyar Államkincstár új vezetőjét

Márciusban lemondott a Magyar Államkincstár (MÁK) vezetője Mészáros József, az elnök egy rövid belső e-mailben jelentette be a távozását. A döntését nem indokolta és lemondása meglepetést okozott a MÁK dolgozói körében.

A hvg.hu arról ír, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a közösségi oldalán kész tényként közölte, hogy Bugár Csaba „került a  Magyar Államkincstár elnöki pozíciójába”, kinevezéséhez viszont módosítani kellett az erre vonatkozó kormányrendeletet.

Az „Elnökké szakirányú felsőfokú iskolai végzettséggel, legalább ötéves közigazgatási gyakorlattal és legalább ötéves vezetői tapasztalattal rendelkező magyar állampolgár nevezhető ki” mondatba ugyanis egy módosítással beszúrták, hogy „közigazgatási vagy pénzügyi” gyakorlatot várnak el. Vagyis a kinevezettnek nincs közigazgatási gyakorlata, ezért beírták, hogy a pénzügyi is jó – írja a hvg.hu. Bugár Csaba sokféle pénzügyi intézménynél dolgozott, legutóbb 2019. júniusától a tőkebefektetésekkel foglalkozó MFB Invest Zrt. vezérigazgatója volt.

The post Rendeletmódosítással tudták kinevezni a Magyar Államkincstár új vezetőjét first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS