Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
sze. ápr 14th, 2021
Your ads here .. click here!

Mi mással indulhatna egy tökéletes reggel, ha nem egy finom csésze kávéval? Van, aki az espressót, van, aki a lattét, és van, aki a latte machiatót szereti. Isszák cukor nélkül, cukorral, mézzel, édesítővel, tejjel vagy nélküle. A kávéfogyasztás kultusza mindennapi életünk részévé vált.

Kávékóstolás

A Nespressonak köszönhetően szerkesztőségünk az elsők között próbálhatta ki a kávégépet. Be kell vallanunk, hogy a működésünk egyik fő alapeleme a kávé, így mindnyájan lelkesen fedeztük fel az új ízeket.

Az idő számunkra szintén fontos, így jó hír, hogy mindössze egy egygombos készülékről van szó, amely percenkénti négyezres fordulatszámon préseli át a vizet a kapszulán. A lézeres leolvasóval felszerelt kávégép felismeri a különböző kapszulák peremén található vonalkódot, és azonosítja a bennük található kávé típusát. Ezt követően minden paramétert (vízmennyiség, hőfok, kapszula forgatási sebesség, előáztatási idő) úgy állít be, hogy automatikusan a legjobb, kávémesterek által finomhangolt kávét készítse el, bármelyik kapszuláról legyen is szó.

Mohos Márton / 24.hu A Vertuo kávégép 27 féle teljesen új típusú, más formájú és méretű kapszulával működik. Jól láthatóak a vonalkódok is a kapszulák peremén.

Kávé vagy sütemény?

Engem személy szerint a Hazelino Muffin vett le a lábamról. Olyan akár egy ízletes péksütemény: kekszes és mandulás ízjegyek egy kellemes mogyoróízzel kiegészülve. Már csak azért is külön öröm, mivel tejjel iszom a feketém reggelente, és ebben a Vertuo kávéban a tej még határozottabban kiemeli azokat a kekszes ízjegyeket, amitől az ember úgy érzi, mintha egy mogyorós süteménybe harapna. Nem is beszélve a gazdag cremarétegről a kávé tetején. Imádom a cremát, és a Vertuo innovatív Centrifusion™ technológiájának köszönhetően kivételes minőségű kávét készít rendkívül gazdag réteggel a tetején. Szóval pont nekem találták ki. Nem is kell ennél több a reggeli munkakezdéshez.

Persze mindenki megtalálja magának, amit szeret. Az espressotól a gran lungo-ig minden kávéstílus a rendelkezésére áll, így mindig olyan kávét élvezhet, amilyet éppen megkíván. A Vertuo kávégép 27 féle teljesen új típusú, más formájú és méretű kapszulával működik, amelyekkel négy különböző hosszúságú kávétípus készíthető. A közkedvelt ESPRESSO (40 ml) és DOUBLE ESPRESSO (80 ml) mellett a Vertuo amerikai stílusú hosszúkávék elkészítésére is képes, amivel a lehető legszélesebb választékú kávépalettát kínálja az otthoni kávéfőzők piacán. A rövidebb változatok mellett a GRAN LUNGO (150 ml) és a MUG (230 ml) kapszulák is különböző aromájú és intenzitású variánsokkal rendelkeznek, így mindenki megtalálhatja közülük az ízlésének leginkább megfelelőt.

Mohos Márton / 24.hu

Azoknak sem kell aggódniuk, akik továbbra is az Original kávégépek és kapszulák mellett maradnának, mivel a két rendszer párhuzamosan fog futni egymás mellett.

Az elmúlt években rohamos fejlődésnek indult a hazai kávékultúra, és a kézműves kávézók elterjedésével megnőtt a fogyasztói igény arra, hogy az otthoni készülékek is reprodukálni tudják azt a minőséget és ízélményt, amit kedvenc kávézójukban tapasztalnak. A Nespresso Vertuo a világ leghíresebb kávékultúráinak széles választékát kínálja, emellé pedig egy szakértő barista tudásával rendelkezik, aki pontosan tudja, hogy miben rejlik a különböző kávétípusok elkészítésének titka

– mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete.

A Nespresso még 1986-ban hozta létre ikonikus Nespresso Original kapszulás rendszerét, mely igazi áttörést hozott az otthoni kávézás történetébe. Több mint harminc év elteltével a márka újabb innovációval állt elő: a Vertuo minden eddiginél sokoldalúbb teljesítményre képes, és kiváló minőségű kávéélményt tesz lehetővé az espressótól kezdve a hosszú kávékon át az egészen nagy csészeméretekig – mindezt az újhullámos, kézműves kávézók stílusában.

 

Újrahasznosítás

A kávé ereje az újrahasznosításban is megjelenik. Itt van például a kapszula. Amikor betesszük a kávégépbe, egy pillanatra talán belénk hasít a bűntudat, hogy a mindennapi kávézásunk ennyi hulladékkal jár. Csakhogy a vállalat által visszagyűjtött Nespresso Original és Vertuo kapszulák 100%-a újrahasznosíthatóak, és a hazai fogyasztók 99%-a számára elérhető valamelyik kapszula-újrahasznosítási lehetőség. A használt kapszula alumínium része különböző tárgyak formájában, például svájci bicskaként, tollként vagy biciklivázként hasznosulhat újra.

A Nespresso célja, hogy 2021 végére az összes Original kávét 80%-ban, illetve az összes Vertuo kávét 85%-ban újrahasznosított alumínium felhasználásával készült kapszulákba csomagolják.

Mindez része a márka nagyszabású vállalásának, amely szerint 2022-ben minden csésze Nespresso kávé karbonsemleges lesz. A Vertuo kávégépek műanyag alkatrészeinek több mint 50%-a újrahasznosított műanyagból, papírcsomagolásuk 99,5%-ban újrahasznosított anyagokból készül, műanyagmentes és 100%-ban újrahasznosítható. A Nespresso üzletek lámpái valamint a pult felülete is újrahasznosított anyagból készül. A zaccot biogáz gyártásához tudják felhasználni valamint egy része visszakerül a földbe, mivel nagy mennyiségben tartalmaz szerves anyagot és ásványi anyagokat, melyek révén talajjavító anyagként hasznosítható lehet.

Mohos Márton / 24.hu A kávézás újraértelmezése – otthon is.

A bolygónkról való gondoskodás közös felelősségünk. Nem kell mást tennie, mint hogy a használt kapszulákat az ingyen kapható használtkapszula-gyűjtőtasakba gyűjti és leadja a legközelebbi Nespresso boutique-ban, vagy odaadja a futárnak, mikor kiszállítással rendeli meg kapszuláit.

The post Nespresso Vertuo – a kávézás újraértelmezése otthon (x) first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS