Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
vas. ápr 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Ollóval rótta éjjel az utcát egy betépett grafikus, mert hangokat hallott, végül berontott egy lakásba

Kilenc év börtönre ítélte jogerősen a Győri Ítélőtábla azt az alkoholproblémákkal küzdő grafikust, aki ollóval szurkált össze egy embert, miután betépett. Az elkövető a szülei házában élt, számítógépes grafikák készítésével foglalkozott. Naponta 14-15 üveg sörtis benyakalt nyugtató kíséretében.

Emiatt néha hallucinált, hangokat hallott, képeket, számokat látott, amelyek cselekvésre utasították. Két évvel ezelőtt egy láncra kötött kutya hangosan vonyított a szomszédságában, ezért átkiabált a másik házban, hogy engedje el a kutyát, mert ha nem, akkor pórul jár és megöli őt. A szomszéd másnap zaklatás vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

Március 25-én éjfél körül a grafikus ismét hallucinált, hangokat hallott, ezért magához vett egy 20,5 cm hosszúságú ollót, majd az utcán házról házra járt. Végül a sértett lakrészéhez ment, bekopogott az ajtón, mert azt a hangot hallotta, hogy „intézd el”. A sértett ajtót nyitott, ekkor az elkövető berontott a lakásba, majd az ágyra lökte, és megpróbálta hasba szúrni.

Ezt követően a sértett kirángatta a teraszra, majd az utcára menekült, de a támadója utolérte, ellökte, és többször a fején, a mellkasán, a hasán és a hátán nagy erővel megkísérelte megszúrni, azonban ezek többségét a sértett alkarjával elhárította. A védekezés során a sértett bal alkarján és kezein vágott, metszett sérüléseket, jobb oldalán pedig szúrt sérülést szenvedett. 

A sértett végül kicsavarta az ollót az elkövető kezéből. A támadó hazafutott, ahol a nyomozóhatóság őrizetbe vette. A Veszprémi Törvényszék 11 évre ítélte a támadót emberölés kísérlete, magánlaksértés és zaklatás miatt.

A másodfokú bíróság kilenc évre enyhítette az elkövető büntetését. Indoklásukban kiemelték, hogy a bűncselekmény elkövetésekor a támadó belátási képessége nem volt kizárt vagy korlátozott. Az elsőfokú eljárás során beszerzett pszichiátriai szakvélemény szerint a cselekmény elkövetésekor a vádlott pszichés állapota a korábbi huzamosabb ideig fennálló alkohol, drog – és egyéb tudatmódosító szer hatásának következménye, amely az elkövető önhibájának minősül.

The post Ollóval rótta éjjel az utcát egy betépett grafikus, mert hangokat hallott, végül berontott egy lakásba first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS