Internet böngészője nem ajánlott környezet, kérjük, telepítse a Google Chrome webböngészőt! .. Letöltés Most!
hét. ápr 19th, 2021
Your ads here .. click here!

Kétszer is megházasodott egy magyar nő, eljárás indult ellene

A Kecskeméti Járási Ügyészség kettős házasság bűntette miatt egy évre felfüggesztette az eljárást egy nővel szemben, aki 2015-ben Írországban megházasodott, majd a korábbi frigy felbontása nélkül 2018-ban újból házasodott egy Kecskemét környéki községben – olvasható az ügyészség közleményében.

Az ügyészség határozata szerint a gyanúsított 2015 szeptemberében Írországban házasságot kötött egy pakisztáni állampolgárságú férfivel. Egy évvel később azonban megszűnt közöttük az életközösség és a nő visszaköltözött Magyarországra. A házasságot viszont nem bontották fel és a nő nem anyakönyveztette itthon a külföldi házasságkötést.

Az írországi férj jogi képviselőjének a kérelmére 2021 januárjában Magyarországon is anyakönyvezték az írországi frigyet. Ennek során derült ki, hogy a nő a korábbi házasság felbontása nélkül 2018 júliusában egy Kecskemét környéki községben házasságot kötött egy magyar férfivel.

A Büntető Törvénykönyv szerint a kettős házasság bűntettét követi el, aki a házasságának a fennállása alatt újabb házasságot köt. A törvény ezt a bűncselekményt három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

A büntetőeljárási törvény szerint az ügyészség próbaidőre felfüggesztheti az eljárást, ha attól a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére figyelemmel a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható. Feltétel az is, hogy az elkövetett bűncselekmény büntetési tétele háromévi, illetve ötévi szabadságvesztésnél ne legyen súlyosabb.

Mivel a büntetlen előéletű gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését, elegendő vele szemben az eljárás egy évre történő felfüggesztése. Ha ez a próbaidő eredményesen eltelik, az ügyész megszünteti az eljárást. A korábbi frigy fennállása alatt kötött házasság érvénytelen, ezért az ügyészség keresetet is benyújtott az illetékes bírósághoz a 2018. júliusi házasságkötés érvénytelenségének a megállapítása érdekében.

The post Kétszer is megházasodott egy magyar nő, eljárás indult ellene first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS