ked. máj 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Jogerősen tíz évet kapott a 12 évvel ezelőtti leányvári gyilkos

Már az előkészületi ülésen jogerős ítéletet hozott a Tatabányai Törvényszék annak az L. Lászlónak az ügyében, aki aki 2009 január elsején halálra verte a barátja 83 éves nagymamáját leányvári otthonában.

Dr. Borbély Veronika, Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy tíz év börtönre, és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték a bűnösségét beismerő férfit azzal, hogy a büntetés kitöltésének a háromnegyede után bocsátható szabadságra a leghamarabb feltételesen.

L. László és a nyugdíjas asszony régóta ismerték egymást, mivel a férfi az asszony unokájának a barátja volt és több alkalommal is együtt italoztak a házában. Az ittas férfi 2009 január 1-én, kora délután, elment az asszony leányvári otthonába, mert azt remélte, hogy ott van a barátja. A férfi és az asszony egy ideig várakoztak, miközben a férfi még több alkoholt ivott. Mivel az unoka nem jelent meg, ezért asz asszony felszólította a férfit, hogy most már hagyja el az otthonát.

L. László elindult kifelé a házból, miközben a nő többször is mondta neki, hogy menjen el, mert ittas. A férfi indulatos lett az asszony kijelentései miatt, és az előszobában fellökte a nőt, majd többször is bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, és rátérdelt a mellkasára. Az asszony halála nyaki leszorítást, mellkasi összenyomatást követő fulladás következtében állt be.

police.hu

Az elkövetőt tíz év után sikerült beazonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának. A férfi kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, sőt a gyanúsítás ellen is panasszal élt. Később azonban részletes beismerő vallomást tett.

Elmondta, hogy az asszony unokáját akarta megvárni ittasan a nő házában, aki itallal és kávéval kínálta őt. A beszélgetés során azonban felhúzta magát azon, hogy az asszony kitessékelte a házból az ittassága miatt, és emiatt bántalmazta, majd a házat bezárva véres ruhában távozott.

L. László a mai előkészületi ülésen fenntartotta a korábbi beismerő vallomását és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is. Az utolsó szó jogán pedig azt mondta, hogy megbánta a dolgot és szeretné már elfelejteni ezt az egészet és túl lenni az egész dolgon. Ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy még csak nem is fellebbezett enyhítésért. Mivel az ítélet senki nem fellebbezett, így az jogerős.

The post Jogerősen tíz évet kapott a 12 évvel ezelőtti leányvári gyilkos first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS