ked. máj 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Fiktív igazolásokat adtak az ukránoknak, hogy beutazhassanak a járványügyi korlátozás alatt

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, és a Jonatán Közterületi és Támogató Alosztályának munkatársai két településen, és öt helyszínen ütöttek rajta egy bűnbandán csütörtökön.

A hajnali akció két férfi, és egy nő elfogására irányult, akik a megyei rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán folyamatban lévő büntetőeljárás adatai szerint bűnszövetségben elkövetett embercsempészés elkövetésével gyanúsíthatók. A rajtaütés eredményes volt, lakóhelyeiken elfogták K. J. 28 éves, és B. L.-né 45 éves kisvárdai, valamint H. R. 43 éves tiszaszentmártoni lakosokat.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak anyagi ellenszolgáltatásért biztosítottak ukrán állampolgárok részére fiktív munkaszerződéseket és igazolásokat, amelyek lehetővé tették számukra a Magyarországra történő belépést úgy, hogy megfeleljenek a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásaira vonatkozó szabályoknak, így közreműködtek abban, hogy a beutazott külföldiek jogellenesen Nyugat-Európába utazhassanak.

A szabolcsi nyomozók a három gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatásukat. A gyanúsítottak akár tíz évet is kaphatnak embercsempészésért bizonyítottság esetén.

The post Fiktív igazolásokat adtak az ukránoknak, hogy beutazhassanak a járványügyi korlátozás alatt first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS