vas. máj 9th, 2021
Your ads here .. click here!

150 millióért kelt el az egyik leghíresebb netes mém

180 Ether kriptopénzért, azaz nagyjából 500 ezer dollárért (~150 millió forintért) kelt el az a Zoë Roth-ot ábrázoló fénykép, amit még a lány apja készített 2005-ben, és disaster girl (katasztrófa kislány) néven vált híressé az interneten. Roth a New York Times magazinnak elmondta, hogy a fényképből befolyt összeget a diákhitelének törlesztésére és jótékonykodásra fogja költeni.

David Roth

Az eladás érdekessége, hogy Roth úgynevezett NFT-ként (Non-fungible token, azaz nem-helyettesíthető token) értékesítette a róla készült fotót. Az NFT az egyik legújabb digitális őrület, ami – nagyon leegyszerűsítve – a blockchain technológián alapulva lehetővé teszi, hogy bárki értékesítse vagy megvegye digitális alkotások (rajzok, fotók, GIF-ek, zenék stb.) tulajdonjogát. A mostani eladás érdekessége, hogy bár Roth értékesítte a róla készült képet, de megtartotta annak szerzői jogait, aminek értelmében a jövőben minden eladás után 10 százalék illeti meg.

A kérdéses NFT-t egy dubaji bázisú zenei stúdió, az 3F Music szerezte meg, és nem ez volt az első ilyen üzletük, hiszen korábban 411 000 dollárt (~123 millió forint) fizettek egy másik nagyon híres, az Overly Attached Girlfriend néven elhíresült mémért.

The post 150 millióért kelt el az egyik leghíresebb netes mém first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS