hét. máj 17th, 2021
Your ads here .. click here!

Cikkünk frissül

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 023 137 fő, közülük 1 948 728  fő már a második oltását is megkapta – írja a kormányzati oldal.

Mivel a 24 órával ezelőtt közzétett adat, amely csütörtök éjszakai állapotot tükrözött, 3 millió 913 ezer oltásról szólt, ezért ez azt jelenti, tegnap 110 ezer első dózisú oltást adtak be. Ebből látszódik, mennyire kellett az a 100 ezer, rendkívüliként felajánlott 100 ezer adagnyi Pfizer, amelyre nyomban lecsaptak az emberek, óriási sorok voltak a kórházak előtt, lehalt a regisztrációs oldal. Így lett meg az Orbán Viktor miniszterelnök által kitűzött 4 milliós oltotti határ péntekre, így ma nyithat egy sor szolgáltató, és már focimeccsre is lehet menni.

1951 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 781 299 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 161 beteg, így az elhunytak száma 27 701 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma pedig 236 572 főre csökkent.

5191 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 621-en vannak lélegeztetőgépen.

Miután a beoltottak száma átlépte a 4 milliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata – írja a kormányzati oldal. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban Sinopharm és AstraZeneca oltásokat tudnak jelenleg foglalni. Már a 16 -18  éveseket is lehet regisztrálni oltásra.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára mától megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

The post 110 ezer oltást adtak be tegnap, elhunyt 161 beteg first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS