ked. máj 18th, 2021
Your ads here .. click here!

Karambolozott egy karateversenyről hazafelé tartó kisbusz, két nő meghalt, hat gyerek megsérült

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki két ember halálához vezető balesetet okozott 2019 szeptemberében Bakonyjákó és Farkasgyepű között.

Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség három év fogházat, és öt év járművezetéstől eltiltást kértek a vádlottra arra az estre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és nem kér tárgyalást.

A 42 éves férfi egy kisbusszal közlekedett a 83-as számú főút Bakonyjákótól Farkasgyepű felé vezető szakaszán. A kisbuszban rajta kívül nyolc 15 év alatti gyermek utazott, akikkel éppen egy versenyről tartottak hazafelé.

A férfi 90-95 km/órás sebességgel haladva egy erős balra ívelő kanyart követően figyelmetlenségből átlépte a záróvonalat és áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött a vele szemből, mintegy 70-80 méter távolságra szabályosan közlekedő kocsival, melyben három fiatal nő utazott.

A vétlen autó sofőrjének az idő rövidsége miatt semmi esélye nem volt arra, hogy elkerülje a másfél másodperccel későbbi ütközést. A baleset következtében a szembejövő autó 27 éves sofőrje a helyszínen, a mögötte helyet foglaló 35 éves nő pedig néhány nappal később a kórházban meghalt. A jobb első ülésen utazó harmadik fiatal súlyos sérülésekkel túlélte a balesetet. A kisbusz utasai közül hat gyermek könnyű sérüléseket szenvedett.

Értesüléseink szerint a kisbuszt vezető férfi karateversenyről vitte  haza a gyerekeket, és elismerte a felelősségét a gyanúsítotti kihallgatása során. Az ügyészség három év fogházat, és öt év járművezetést kért rá beismerés esetére.

The post Karambolozott egy karateversenyről hazafelé tartó kisbusz, két nő meghalt, hat gyerek megsérült first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS