vas. máj 16th, 2021
Your ads here .. click here!

A Kopaszi-gát melletti BudaParton nyit újra a Dürer Kert

A Kopaszi-gát szomszédságában lévő BudaParton nyit újra a Dürer Kert. A Duna partján épülő új városnegyed „BudaPart a kultúráért” nevű kezdeményezése részeként kerül a Dürer az új helyre, melynek kerthelyiség akár már a nyár folyamán megnyithat.

A sajtóközleményből kiderül, hogy a Dürer két koncertteremmel és egy kerthelyiséggel nyit újra a BudaPart déli részén, a Lágymányosi-öböl partján. A Dürer Kert vezetősége többek között a jó megközelíthetőség, az egyedülálló vízparti környezet és a hosszútávú, biztos bérleti szerződés miatt döntött az új, vízparti helyszín mellett.

A közel két éves keresés alatt nagyon sok helyszínt megnéztünk és legjobbnak a BudaParton található terület bizonyult. Más lesz a hangulata, mint a régi Dürernek, de ez a helyszín a közvetlen Duna partjával, természetközeliségével és a méretével egy nagyon szép kihívást és feladatot jelent számunkra. A BudaPart vezetőségének hozzáállása, kreativitása adott nekünk a döntésben egy nagy adag impulzust

– mondta el Nagy Zsolt, a Dürer Kert ügyvezetője.

2020 őszén derült ki, hogy a Keleti Blokk próbaterem-komplexum mellett lebontják az épületet az Ajtósi Dürer soron, melynek helyére luxusapartmanokat építenek, így költöznie kell a Dürer Kertnek. A hely jövője akkor vált igazán bizonytalanná, amikor 2018 nyarán Garancsi István érdekeltségébe került az Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE-ingatlan.

Kapcsolódó
Videó mutatja, hogy bontották le a Dürer Kertet

A szórakozóhely helyén Garancsi István cége építhet iroda- és lakóépületeket.

The post A Kopaszi-gát melletti BudaParton nyit újra a Dürer Kert first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here

Your ads here .. click here!

MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS