hét. júl 26th, 2021

Meghosszabbította a magyar helyreállítási terv értékelésének határidejét az Európai Bizottság, írja a hvg.hu. Ariana Podesta szóvivő hétfő délben sajtótájékoztatón közölte, hogy a hosszabbításnak nincs konkrét időtartama, hetekről vagy napokról is lehet szó. Azzal kapcsolatban, hogy mi állhat a döntés mögött, a szóvivő nem árult el részleteket.

Szijjártó Péter a lapnak a folyamattal kapcsolatban azt mondta Brüsszelben: „a magyar helyreállítási alappal kapcsolatos dokumentumok kiváló dokumentumok, semmilyen valós ok nincs arra, hogy a magyar tervet az Európai Unió bármely intézménye elutasítsa, zajlanak az egyeztetések. Az európai politika és a pénzügyek összekeverése az nyilván elfogadhatatlan lenne, ha így lenne”.

A hvg.hu emlékeztet, hoy kedden fogadják el az első helyreállítási terveket, eddig egyet sem utasítottak vissza, illetve az értékelés meghosszabbításról szóló döntés sem született.

Múlt héten a Politico diplomáciai forrásokra hivatkozva írt arról, hogy az Európai Bizottság nem akarja jóváhagyni a támogatás folyósítását, amelyet Magyarország kért az uniós helyreállítási alapból.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel kapcsolatban a kormányinfón azt közölte: „a helyreállítási alap ügyében hetek, hónapok óta folytatódnak tárgyalások és az kétségkívül igaz, hogy az elmúlt két-három hétben már a lezárt területekkel kapcsolatban is előálltak abszurd követelésekkel az Európai Bizottság részéről”, azt azonban a miniszter cáfolta, hogy az EB visszautasította volna a magyar kormány helyreállítási alappal kapcsolatos terveit. Sőt, tette hozzá Gulyás, kifejezetten jól állunk vele.

The post Csúszik a magyar helyreállítási terv elfogadása first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS