szo. júl 24th, 2021

A tavalyi és év eleji nagy felfutás után enyhülni kezdett a számítógépek iránti kereslet, a PC-piac növekedése lelassult 2021 második negyedévében – mutatja az IDC és a Gartner elemzése.

Persze ez nem azt jelenti, hogy már senki ne akarna PCt vásárolni, a kereslet továbbra is erős: az időszakban több mint 83 millió ilyen eszközt vásároltak a felhasználók az IDC szerint. A negyedéves számok alakulásában nagyban szerepet játszott a globálisan kialakult chiphiány is az IDC szerint, a laptopokhoz szükséges alkatrészek hiánya visszavetette a termelést.

A legtöbb PC-t a Lenovo szállította (20 millió), a sorban a második a HP (18,6 millió), majd a harmadik a Dell (14 millió). Növekedés terén viszont az Apple, az Acer és az Asus teljesített piaci átlag felett, mivel az ő eszözeik nagyobb mennyiségben voltak elérhetők.

Az IDC szerint rövidtávon még elég vegyes a kép a várható jövővel kapcsolatban: a készlethiány kevésbé volt jellemző a fogyasztói szegmensben, inkább a vállalati területen volt tetten érhető. A magánfelhasználók leginkább a pandémia alatt ugrottak rá a PC-kre, így a piac ezen része telítődött.

Kapcsolódó
Tíz éve nem történt ilyen a személyi számítógépek piacán

Kilőttek az eladások, pedig jó ideje hallani, hogy a PC-s piac lefelé ível.

The post Lassulóban a PC piac növekedése first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS