szo. júl 24th, 2021

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely részletesen ismertette a korosztályos oltottsági adatokat is. Ezek szerint a 12 és 15 év közötti gyerekek között a legalacsonyabb az oltottak aránya, ami érthető is, hiszen ők azok, akik a legkésőbb kezdhettek el regisztrálni az oltásra.

Ezzel szemben a legnagyobb arányban a 70 és 74 év közöttiek oltatták be magukat, náluk 92 százalékos az oltottak aránya, így ott szinte keresni kell azokat, akik nem kaptak.

A 18 és 44 évesek között változó arányban, átlagosan 60 százalék azok aránya, akik kaptak valamilyen védőoltást, a 45 évnél idősebbek és 60 évnél fiatalabbak között viszont ez az arány már 70 százalékos.

Bár a 60 év felettieknél az oltottság aránya első látásra nem tűnik nagyon alacsonynak, ám mivel Gulyás Gergely megfogalmazásában a delta variáns miatt körükben „a kockázat óriási”, ezért az ő oltásuk érdekében mindent meg kell tenni. Ezen felül a kormány azt is megnézi, hogy mit lehetne tenni azért, hogy a 12 és 16 év közötti korosztályban is magasabb legyen az oltottság.

Made with Flourish

The post Így néz ki most az oltottság korosztályonként first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS