szo. júl 24th, 2021

Sokfelé várható eső szombaton

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd kelet felől felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Dunántúlon végig sok lesz a felhő. A Tiszántúl és az Északi-középhegység kivételével sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is – írja a Kiderül.

A déli óráktól a középső és keleti megyékben napközben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, akkor ott elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A legtöbb napsütés a Tiszántúlon lesz, ott várható legkisebb eséllyel csapadék is. A legnagyobb mennyiség a Dél- és Nyugat-Dunántúlon valószínű. Estére kelet felől határozottan csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik, emellett zivatarok környékén is lehetnek erős vagy viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 31 fok között valószínű, de a Délnyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb, míg a Tiszántúl északi felén néhány fokkal melegebb lehet. Késő estére 19, 27 fok közé hűl le a levegő.

The post Sokfelé várható eső szombaton first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS