szo. júl 24th, 2021

Regisztrációval gyorsítható a beutazás Horvátországba

Amennyiben horvátországi nyaralást tervez, könnyebben és gyorsabban átkelhet a határon az EnterCroatia űrlap kitöltésével, írja a rendőrség a honlapján.

Mint írják, a dokumentum kitöltése nem kötelező, de ha az utazás megkezdése előtt – akár annak napján – helyesen kitöltik az utazók, hozzájárulnak a várakozási idő csökkentéséhez, és jóval hamarabb elérhetik úti céljukat.

Akik regisztrációval is felkészülnek utazásukra, hozzájárulnak az átlépés idejének csökkentéséhez. Fontos azonban, hogy az egy autóban utazók mindegyike töltse ki az űrlapot, és a járművezető személyéhez regisztráljanak, mert csak ilyen módon lesz lehetőségük a gyorsított ellenőrzéshez.  Aki regisztrált, a határátkelés előtt készítse elő a szükséges útiokmányait is. Azt is kérjük, hogy az érvényes regisztráció visszaigazolásáról szóló dokumentumot nyomtassák ki és jól láthatóan helyezzék el a szélvédő mögött, ezzel is segítve a rendőrök munkáját

– közölték.

A közlemény szerint ha a határforgalmi helyzet szükségessé teszi, a két ország rendőrei a határ két oldalán olyan forgalomtechnikai módszereket léptetnek életbe, amelyek lehetővé teszik hogy a regisztráltak külön forgalmi sávokban vagy külön kijelölt kapukon léphessék át a határt.

Ha valaki utazik, azt kérik, ne csak az utazás előtt tájékozódjon az aktuális határátlépési helyzetről, hanem a határhoz közeledve kövesse figyelemmel a jelzőtáblákat is. Amennyiben a közlekedési helyzet megkívánja, forgalomirányító rendőrök segítik a határ felé autózók haladását.

A horvát és a magyar rendőrség között nagyon jó az együttműködés, ha a várakozási idő megnövekszik, mindkét hatóság további összehangolt intézkedésekkel segíti a határátkelést. A határ mindkét oldalán folyamatosan értékelik a fennálló helyzetet és a rendőrök egymással összhangban teszik meg a szükséges intézkedéseket

– írták.

Az űrlap kitöltésével kapcsolatban bővebb információ itt érhető el.

Kapcsolódó
Horvátországban nőtt a fertőzöttek száma

Kicsit aggódnak, mert rosszabb a helyzet, mint tavaly nyáron.

The post Regisztrációval gyorsítható a beutazás Horvátországba first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS