ked. júl 20th, 2021

A medve három bocsával kóborolt a Washington és Idaho állam határától mintegy 16 kilométerre. A befogás után a szakemberek megvizsgálták és jeladós nyakörvet helyeztek rá, a biológusok ily módon akarnak többet megtudni a veszélyeztetett állat kóborlásáról, életmódjáról.

Eközben a bocsok a fák közé menekültek, de amikor anyjukat elengedték és az emberek távoztak, csatlakoztak hozzá – írja az MTI. A Selkirk-hegység egy elhagyatott térségében felállított megfigyelő kamerák felvételei segítségével találtak a ragadozóra, a szakemberek szerint a jeladóval ellátott nőstény a térségben él, és nem Washington államon kívülről kóborolt oda.

A térségben négy hímet láttak már el jeladóval 1985-ben, 2016-ban és 2018-ban, de ez az első nőstény, amelyre hosszú évek óta a kamerák segítségével rábukkantak.

A grizzlyket veszélyeztetett fajként tartják számon az Egyesült Államokban. A állami vadvédelmi szolgálat együttműködik a szövetségi illetékesekkel a grizzlyk életmódjának, szaporodásának, vándorlási területének, élelemszerzésének, genetikájának és elpusztulásuk okainak megfigyelésében.

The post Jeladót kapott egy washingtoni grizzly first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS