szo. júl 24th, 2021

Peruban a rendőrség csaknem fele fertőzött, közel 800-an meg is haltak

Peruban a nemzeti rendőrség a koronavírus által leginkább sújtott intézmény, a testületből 787-en meghaltak, több mint 50 600-an megfertőződtek, vagyis a dolgozók csaknem 50 százaléka érintett – közölte szombaton a belügyminisztérium.

A tárca vezetője, José Elice a helyi RPP rádiónak adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a rendőrség az a közintézmény, ahol a koronavírus a legtöbb halálesetet okozta.

A rendőrség, amely mintegy 120 ezer embert foglalkoztat, a világjárvány kezdete óta a védekezés frontvonalában van. A perui orvosi kamara szerint az orvosoké a második leginkább érintett szakma, körükben szerdáig 502 haláleset történt.

Peruban a világjárvány kezdete óta 195 ezren haltak meg. A latin-amerikai ország 33 millió lakosából 2,09 milliónál mutatták ki a fertőzést.

A miniszter azt mondta, hogy a februárban megkezdett oltási kampány visszaszorította a súlyos megbetegedések és a halálesetek számát a rendőrök körében, akiket az elsők között immunizáltak. A hivatalos adatok szerint Peruban mintegy 3,78 millió ember kapta meg a vakcina mindkét adagját, ami a lakosság 11,6 százalékát jelenti.

The post Peruban a rendőrség csaknem fele fertőzött, közel 800-an meg is haltak first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS