hét. júl 19th, 2021

Biztosítóberendezések hibája miatt késnek a vonatok az elvileg korlátozások nélkül üzemelő Nyugati pályaudvaron

„Hétfőn hajnaltól nincsenek menetrendi korlátozások a Nyugati pályaudvar vonatközlekedésében, valamennyi vonat közlekedik zavartalanul, menetrend szerint” – posztolta hétfő hajnalban a Mávinform Facebook-oldalára. Nemrég azonban már arról írt az MTI a Mávinform közlése alapján, hogy a Nyugati pályaudvarról induló és az oda érkező vonatok menetideje 10-30 perccel megnövekedhet biztosítóberendezések meghibásodása miatt.

  • A torlódások és késések csökkentése érdekében 8 órától a ceglédi és a lajosmizsei vonalon egyes járatok rövidebb útvonalon közlekednek, Kőbánya-Kispestről fordulnak vissza.
  • A ceglédi vonalon a monori S50-es vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan indulnak – minden óra 53-kor – Monorra. A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti utazásra bármely vonat felármentesen vehető igénybe.
  • Alternatív utazási lehetőségként ajánlják a Budapest-bérlettel rendelkező utasoknak a 3-as metrópótlót a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között.
  • A lajosmizsei vonalon az S21-es vonatok budapesti végállomása Kőbánya-Kispest. A Nyugati pályaudvarról az utasok a minden óra 23-kor Debrecen-Nyíregyháza felé induló IC-kkel utazhatnak Kőbánya-Kispestig, az IC-k Kőbánya alsón is megállnak, és azon a szakaszon felár nélkül vehetők igénybe. Az S21-es vonatok átszállás után, körülbelül 10 perces késéssel indulnak Kőbánya-Kispestről Dabas, Lajosmizse felé – közölte a Mávinform.
  • Az esztergomi vonatok Angyalföldről indulnak és oda is érkeznek a Nyugati helyett.
  • A BKK elfogadja a Nyugati és Újpest központ között a 3-as metró járatain a vasúti bérleteket és jegyeket.

The post Biztosítóberendezések hibája miatt késnek a vonatok az elvileg korlátozások nélkül üzemelő Nyugati pályaudvaron first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS