hét. júl 19th, 2021

Kiakadt a szakszervezeti vezető, hogy 15 ezer rendvédelmi dolgozó kimarad a plusz pénzből

Nem tartja elfogadhatónak a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, hogy a 2022 elejére tervezett juttatást, más néven a „fegyverpénzt” csak a katonák és a rendőrök kapják, 15 ezer másik rendvédelmi dolgozó nem – írja az atv.hu.

Még június elején Orbán Viktor kormányfő jelentette be a plusz pénzt, és azt, hogy a rendőröknek és katonáknak előrehozzák a hathavi fizetésüknek megfelelő juttatás kifizetését jövőre (amúgy 2023-ban lenne esedékes), de az csak mostanában esett le sokaknak, hogy a rendvédelmi szakszolgálati juttatás célcsoportja a hivatásos állomány lenne, a rendvédelmi igazgatási viszonyban dolgozó közalkalmazottakra, kormánytisztviselőkre (riaszosok), valamint a munkavállalókra nem fogják kiterjeszteni a juttatást. A hivatásosok száma 36 ezer fő, a másik csoportba 15 ezren tartoznak.

„Nem hivatásos állományúakról van szó és annak ellenére, hogy ez a sok kolléga bizony-bizony segített a pandémiában és minden másban a hivatásosok helyett, amikor ők máshová voltak vezényelve, nem kapnak. Nem újdonság, mert amikor az állomány 2019-ben karácsonykor kapott egy 500 ezer forintos jutalmat, akkor a Riaszos állomány azt hiszem 30 ezer forintban részesült” – mondta az atv híradójának Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

The post Kiakadt a szakszervezeti vezető, hogy 15 ezer rendvédelmi dolgozó kimarad a plusz pénzből first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS