sze. júl 21st, 2021

A délelőtt bejelenett három kérdést újabb kettővel egészítette ki a Karácsony Gergely, aki erről a Nemzeti Választási Iroda előtt tartott sajtótájékoztatón számolt be. A két újabb kérdés közül az egyik így szól:

  • egyétért-e Ön azzal, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez,
  • a másik pedig azt a kérdést teszi fel, hogy egyétért-e ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Délelőtt a főpolgármester azt jelentette be, hogy három kérdésben kezdeményez népszavazást: a kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön meg Budapesten, a kormány ne adhassa el az autópályákat és hogy a 60 év felettieknek legyen általános, ingyenes antitest-szűrés.

A főpolgármester szerint ez ma Magyarország legfontosabb öt kérdése.

A népszavazási kezdeményezés öt kérdését Karácsony Gergely az MSZP-vel és az LMP-vel együtt be is nyújtotta a Nemzeti Választási Irodának, amely dönt arról, lehet-e referendum ezekben a kérdésekben.

A főpolgármester szánalmasnak nevezte a kormány népszavazási kérdéseit, amelyeket Orbán Viktor délelőtt a Facebookon jelentett be.  Karácsony Gergely elképzelhetőnek tartja, hogy az NVI mind a tíz kérdést befogadja, így egy tízkérdéses referendum lehet. Öt nemes és öt igenes népszavazás – ahogy a főpolgármester  nevezte.

A nápszavazási dömping oka az, hogy ma reggel 8 órától jelent meg a rendelet, ami szerint mától lehet országos népszavazást kezdeményezni.

Cikkünket frissítjük. 

The post Nem három, hanem öt kérdésben kezdeményez népszavazást Karácsony Gergely first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS