csü. júl 22nd, 2021

Majdnem egy évvel az életveszélyes sérülésekkel végződő bukása után ismét szakaszt nyert a holland bringás

Alig egy évvel súlyos bukását követően ismét győzelmet ünnepelhetett az országúti kerékpáros Fabio Jakobsen.

A 24 esztendős holland sprinter szerdán a vallon körverseny második szakaszának mezőnyhajrájában bizonyult a leggyorsabbnak.

Úgy hiszem, ez a rehabilitációm végét jelenti. Kimondhatom: visszatértem. Ma ünneplek, aztán előre tekintek az újabb sikerek felé

– idézte a Cyclingnews szakportál Jakobsent, aki tavaly a lengyel körverseny augusztus 5-i sprintbefutójában szenvedett életveszélyes sérüléseket honfitársa, Dylan Groenewegen szabálytalan manővere nyomán.

Kapcsolódó
Mesterséges kómában van a bringás, aki iszonyatosat bukott a befutónál

Jakobsent intubálták, mentőhelikopter vitte kórházba. Az egyik versenybíró is kritikus állapotban van. Szerencsére a három magyar versenyző nem volt részese a bukásnak.

Arcának minden csontja eltört, majdnem az összes fogát elvesztette, és két napig mesterséges kómában tartották.

Kapcsolódó
Öt és fél órán át műtötték a horrorbukást elszenvedő kerékpárost

A versenyigazgató a legrosszabbtól tartott, amikor látta Jakobsen bukását.

Balesete után először áprilisban, a török körversenyen állt rajthoz Jakobsen, akivel csapata, a Deceuninck – Quick-Step két hete hosszabbított szerződést két évvel.

A tavalyi balesetért kilenc hónapos eltiltással sújtott Groenewegen kedden szerezte meg kihagyása utáni első győzelmét: a sors fintora, hogy épp a vallon körverseny nyitóetapján nyert.

The post Majdnem egy évvel az életveszélyes sérülésekkel végződő bukása után ismét szakaszt nyert a holland bringás first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS