szo. szept 18th, 2021

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a France24-nek azt nyilatkozta:

Úgy gondolom, hogy a magyar kormánynak készen kell állnia arra, hogy független vizsgálatot engedélyezzen a Pegasus-ügyben. Ez ugyanis már nem egy magyar belső kérdés. Tágabb értelemben európai szinten jelentkezik a hatása, ezért szükség van rá, hogy világosan lássunk ezekben a kérdésekben.

Hozzátette, az embereknek Európa-szerte biztosnak kell lenniük abban, hogy az unió valóban tiszteletben tartja az európai alapelveket.

Weber az interjúban kitért a lengyel problémákra is. Mint mondta, attól függetlenül, hogy az Európai Bizottság pénzbírsággal fenyegette meg a hivatalban lévő lengyel kormányt az Európai Bíróság határozatának figyelmen kívül hagyása miatt, nincs napirenden „polexit”, vagyis az nem lehet alternatíva, hogy Lengyelország távozzon az unióból.

Európai politikusként egyértelmű, hogy Európát együtt akarom tartani

– fogalmazott Weber. Hozzátette: meg van győződve arról, hogy Lengyelországban továbbra is erős az EU-párti hangulat: „Lengyelországban sok embert látok utcára menni, akik az Európa-párti szemléletért és a jogállamiságért küzdenek. Továbbra is számítok azokra a lengyel polgárokra, akik kiállnak és harcolnak egy Európa-párti megújulásért, Európának pedig segítenie kell őket, valamint ki kell fejeznie szolidaritását az utcán tiltakozók mellett.”

The post Manfred Weber: Ez már nem magyar belügy first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS