szo. szept 18th, 2021

Szingapúrban az új fertőzöttek háromnegyede beoltott, de közülük senki sem lett súlyos beteg

Szingapúrban az utóbbi négy hétben a koronavírussal újonnan fertőzöttek 75 százaléka a beoltottak közül került ki, viszont csak kevesen betegedtek meg közülük, írja az MTI a szingapúri kormány adataira hivatkozva.

Szingapúrban a csütörtökig számított 28 napban 1096 új fertőzöttet regisztráltak, 44 százalékuk mindkét oltást megkapta, 30 százalékuk csak az egyiket.

Közülük senki sem betegedett meg súlyosan: vagy tünetmentes voltak vagy csak nagyon enyhe tüneteik. Az 1096 fertőzöttből nyolc betegedett meg súlyosan, de közülük senki sem volt beoltva, még részlegesen sem.

A statisztika alapján egyértelmű, hogy az oltás nagyon hatásos a súlyos megbetegedés megakadályozásában, ám abban kevésbé, hogy elejét venné a megfertőződésnek. Ezért a beoltottak is fertőzhetnek, így az oltottság egymagában nem elég a vírus terjedésének megakadályozásához, hívta fel a figyelmet a szingapúri kormány.

Szingapúr 5,7 millió lakosának már csaknem 75 százaléka kapott legalább egy dózist, a teljesen beoltottak aránya pedig 50 százalék. Az országban Pfizer és Moderna vakcinákat alkalmaznak.

The post Szingapúrban az új fertőzöttek háromnegyede beoltott, de közülük senki sem lett súlyos beteg first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS