pén. okt 22nd, 2021

Lezuhant UFO? Titokzatos objektumot találtak egy lakatlan szigeten

A Starbuck-sziget egy apró, lakatlan korallsziget a Csendes-óceán kellős közepén. A 33 szigetből álló óceániai ország, Kiribatihoz tartozik, legnagyobb kelet-nyugati kiterjedése közel 9 kilométer, észak-déli kiterjedése pedig alig 3,5 kilométer. A szigetet, két másikkal együtt 1819-ben fedezte fel a Brit Kelet-indiai Társaság egyik hajója, a kapitány azonban csak lejegyeztette a koordinátákat, nem kötött ki.

Mivel a szigetet veszélyes zátonyok veszik körül, csak 1825-ben lépett rá először ember, név szerint Valentine Starbuck nevű, amerikai kapitány, aki egy brit bálnavadászhajót irányított. Az sziget brit fennhatóság alá került, majd amerikai lett, majd ismét britek kézre került, akik a XIX. végén foszfátot bányásztak rajta. Az azóta lakatlan sziget 1979-ben lett a függetlenné váló Kiribati része, ma pedig természetvédelmi területként funkcionál.

Ezt a szigetet tanulmányozta a Google Earth-ön egy „dansterdj” nevű felhasználó, amikor egy fura tárgyra lett figyelmes az egyik partszakaszon – írja a Sun című brit bulvárlap.

Reddit /dansterdj

A felfedezését rögtön úgy osztotta meg, hogy UFO-roncsot talált. Elméletét azzal magyarázza, hogy a sziget szerinte túl régóta lakatlan, és túl távol esik mindentől ahhoz, hogy ember alkotta tárgy bukkanjon fel rajta.

(Kiemelt képünk illusztráció)

The post Lezuhant UFO? Titokzatos objektumot találtak egy lakatlan szigeten first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS