pén. okt 22nd, 2021

Letették a kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagának előállítására alkalmas vakcinagyár alapkövét a Belgrádhoz tartozó Zimonyban (Zemun) – írta az MTI. Aleksandar Vucic államfő azt mondta, büszke rá, hogy Szerbia egész Európának gyárt majd oltást.

A tervek szerint az üzem jövő márciusban kezdi a működését, havi hárommillió adag vakcina előállítására lesz alkalmas. A 30 millió euró értékű beruházás Szerbia, Kína és az Egyesült Arab Emírségek együttműködésével valósul meg.

Szerbia júniusban kezdte el az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag gyártását. A nyugat-balkáni ország jó kapcsolatokat ápol Kínával és Oroszországgal, Belgrád nagy mennyiségben vett vakcinát  keleti partnereitől, amivel az oltási kampány elején komoly sikereket ért el, ám a kezdeti lendület után az oltakozási kedv jelentősen csökkent. A nagykorú lakosság alig felét oltották eddig be.

Jelenleg a kínai és az orosz védőoltás mellett a Pfizer/BioNTech, valamint az AstraZeneca vakcinája érhető el, és a bejelentések szerint októbertől a Moderna által gyártott védőoltás is rendelkezésre áll. A hivatalos adatok szerint a koronavírus-járvány kitörése óta 794 528-an fertőződtek meg, és 7445-en haltak bele a betegségbe.

The post Zimonyban Sinopharm-vakcinagyár épül first appeared on 24.hu.

Vélemény, hozzászólás?


Your ads here. Click here


MÉDIAAJÁNLAT - BANNERHIRDETÉS